Veel gestelde vragen bij het huren van auto of bedrijfswagen in Twente

Veelgestelde vragen bij autoverhuur

Reservering

Huurvragen

In verband met eisen van de verzekeringsmaatschappij is bij het ophalen van de auto een dubbele legitimatie noodzakelijk! Neem naast je rijbewijs dus ook altijd jouw paspoort of identiteitskaart mee.

Een huurdag staat voor 24 uur. We kunnen begrijpen dat door onvoorziene omstandigheden je niet op tijd kan zijn. Je krijgt van ons een half uur uitlooptijd. We vragen je wel bij vertraging de vestiging via de telefoon te informeren. Mocht je na dit half uur de auto terugbrengen dan wordt er een extra huurdag berekend.

De actie-/promomodellen zijn niet per dagdeel te huur. Voor overige auto’s: een dagdeel is alleen mogelijk op basis van beschikbaarheid bij de vestiging, en van maandag t/m vrijdag van 08:00 t/m 12:00 uur, van 12:30 t/m 16:30 uur of van 16:45 uur t/m 08:00 uur).

 

Na het online reserveren zal INQAR Oost de reservering omzetten in een boeking. Er wordt gekeken of de door jou geselecteerde huurklasse in de gevraagde periode beschikbaar is. Wij streven ernaar om dit tijdens openingstijden binnen 2 uur te doen. De reservering is pas een boeking als wij dit aan je bevestigd hebben. Wij garanderen alleen een huurklasse, geen merk en type, maar proberen dit wel te verzorgen.

Ja, dat mag. Je blijft echter wel verantwoordelijk tot de volgende ochtend/werkdag. De sleutel kun je deponeren in de sleutelkluis, vraag aan de vestiging waar deze zit. Omdat wij de auto niet direct kunnen controleren, blijf je verantwoordelijk voor schade en/of diefstal tot 2 uur na openingstijd. Je accepteert in dat geval ook dat wij de auto de volgende ochtend zonder jou op schades controleren.

 

Wij maken daarna de rekening en sturen die naar je op. Binnen drie werkdagen storten wij het restant van de borg op je rekening terug. Het is dus niet noodzakelijk dat je daarna nog langs komt voor de afhandeling.

Er worden schoonmaakkosten in rekening gebracht (vanaf € 50,-) als de auto meer vies is dan bij normaal en redelijk gebruik verwacht mag worden.

 

In de huurauto mag niet gerookt worden, ook niet met het raam open. De geur van rook blijft lang in een auto hangen. Mocht je toch in de auto gerookt hebben dan worden er schoonmaakkosten (vanaf € 100,-) in rekening gebracht.

Bij INQAR Oost mag je een auto huren vanaf het moment dat je 1 jaar een rijbewijs hebt. Het Eigen Risico kan tot de leeftijd van 24 jaar niet verlaagd worden.

Een annulering kan je doorgeven aan de vestiging waar je de auto gereserveerd hebt. We vragen je wel met ons rekening te houden en de annulering meer dan twee werkdagen voor de huurperiode door te geven. Bij een annulering binnen 2 werkdagen factureren we 50% van de huurkosten aan je door.

Wij gaan akkoord met een buitenlands rijbewijs als deze in het Latijnse alfabet opgesteld is zodat een medewerker duidelijk uit het document de persoonsgegevens en geldigheid kan opmaken en daarmee controleren.

Wanneer je pech krijgt met de huurauto, bel ons dan op één van de onderstaande nummers. Je ontvangt dan verdere instructies.

-         Maandag t/m vrijdag van 08:00 t/m 17:00 uur: telefoonnummer +31 (0) 88 – 633 24 00

-         Buiten deze tijden (avond- en weekendhulp): telefoonnummer +31 (0) 88 – 633 24 99

 

In het geval van schade is het van belang dat je dit binnen 24 meldt bij de vestiging waar je de auto hebt opgehaald. Je stuurt ons een volledig ingevuld en ondertekend schadeformulier, duidelijke foto’s van de schade en de situatie (+ alle gegevens van de betrokken partijen). Dit formulier dien je digitaal aan te leveren via info@inqaroost.nl.

 

Vermissing van een voertuigsleutel dien je direct aan ons te melden. Om diefstal van het voertuig te voorkomen kunnen wij besluiten om deze te laten afslepen.

 

Let op: maak nooit zelf afspraken bij schadeherstelbedrijven of ruitreparateurs!

Het spijt ons te horen dat het huren van een auto bij INQAR Oost niet naar tevredenheid is verlopen. Graag ontvangen we jouw klacht om deze op te lossen en/of hiermee onze dienstverlening te verbeteren. Deze kun je versturen naar: info@inqaroost.nl.

Verzekeringsvragen

Het Eigen Risico is het gedeelte van de schade dat je zelf moet betalen. Bij INQAR Oost Autoverhuur is dit bij personenauto's standaard € 750,- per schade en bij bestelauto's € 1000,- per schade. Je kan (vanaf 24 jaar) dit bedrag bij een personenauto voor € 9,- per dag verlagen naar € 250,- en bij bestelauto's voor € 12,- per dag naar € 350,-. Je betaalt per schade aan de huurauto nooit meer dan het Eigen Risico. Het eigen risico voor bakwagens kan niet worden verlaagd.

Schade als gevolg van achteruit rijden of in-/uitparkeren en bovenhoofdse schade zijn uitzonderingen op het eigen risico, het Eigen Risico is daarbij € 1.500,-, en is niet te verlagen. Schade boven 1,90 meter wordt gezien als bovenhoofdse schade en komt vaker bij bestelauto’s voor. Betreft artikel 12 lid 1 van de BOVAG Algemene Voorwaarden voor verhuur- en deelautobedrijven.

De huurauto’s van INQAR Oost zijn WA verzekerd + Casco. Alle schade veroorzaakt door de huurder is gedekt. Er geldt wel een eigen risico.

Ja, er mogen anderen met de huurauto rijden maar zij moeten wel aangemeld zijn. Om de extra bestuurders aan te melden zullen ze ook op het contract geplaatst worden en daarop hun handtekening zetten, zij worden niet gezien als medehuurders. Daarnaast moeten ze een geldig rijbewijs meenemen. Het is de huurder verboden om de auto door anderen dan de aangemelde bestuurders te laten besturen. Indien er niet aangemelde personen de auto besturen zal (ook bij een verlaagd eigen risico) bij schade  schade het volledige bedrag op de huurder verhaald worden.

Degene die het huurcontract op zijn naam en ondertekend heeft is verantwoordelijk voor de auto in de huurperiode. Dat betekent dat schades maar ook bekeuringen verrekend worden met de contractant.

Betalingsvragen

De huur kan betaald worden via PIN of creditcard. Contant is niet mogelijk.

Als je de auto komt ophalen dan betaal je aan de balie via PIN of Creditcard de volgende bedragen (contant niet mogelijk):

-         De borg. Deze is zo hoog als het Eigen Risico

-         De huur van de auto en de eventuele meerkilometers

-         Eventueel de verlaging van het Eigen Risico

-         De huur van eventuele extra’s

Autorijden brengt risico’s met zich mee, een ongeluk zit in een klein hoekje. Schades zullen hersteld moeten worden en gelukkig is een INQAR Oost huurauto goed verzekerd. Maar net als bij de meeste verzekeringen geldt er een Eigen Risico waarbij het eerste deel van de kosten gedragen wordt door de verzekerde. Mocht de auto helaas schade krijgen in de periode dat jij de auto huurt dan zal het Eigen Risico op jou verhaald worden.  Je betaalt de borg als zekerheid voor de betaling van het Eigen Risico. De hoogte van de borg is gelijk aan het Eigen Risico + de huursom.

Heeft de auto in jouw huurperiode geen schade gekregen dan zal doorgaans de borg binnen 24 uur weer op de rekening staan waarvan het betaald is. Mocht er wel schade zijn ontstaan dan zal er schadeherstel- traject gestart worden. Mochten de kosten voor het schadeherstel lager uitkomen dan het Eigen Risico dan zal het resterende bedrag naar je overgemaakt worden. Het afhandelen van een schadetraject kan meerdere weken duren. Er kunnen extra kosten in mindering worden gebracht.

Neem contact op met de vestiging van je keuze. Wij helpen je graag!

  • INQAR Oost is onderdeel van

Algemene huurvoorwaarden

© INQAR Oost, 2022